فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال چهل و یکم شماره 5 (پیاپی 143، آذر و دی 1398)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و یکم شماره 5 (پیاپی 143، آذر و دی 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/12
  • تعداد عناوین: 13
|
  • بهمن ابراهیم ترکمانی*، معرفت سیاه کوهیان، مهدی جعفرلو صفحات 7-15
    زمینه

    گسترش بیماری های قلبی-عروقی زمینه ای التهابی دارد و التهاب عمومی نقش محوری در پیشرفت آترواسکلروز به ویژه در افراد دارای اضافه وزن و چاق ایفا می کند. هدف از تحقیق حاضر مقایسه تاثیر ده هفته فعالیت ورزشی تناوبی با شدت بالا و هوازی با شدت متوسط بر روی برخی شاخص های خطرزای قلبی-عروقی در مردان غیرفعال دارای اضافه وزن بود.

    روش کار

    تعداد 18 مرد دارای اضافه وزن (با میانگین سنی42/1±12/24 سال و شاخص توده بدنی 94/0±27/27 کیلوگرم بر متر مربع) به صورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت و به طور تصادفی به دو گروه تمرین تناوبی با شدت بالا (9 نفر) و تمرین هوازی با شدت متوسط (9 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت 10 هفته و هفته ای سه جلسه در برنامه تمرینی شرکت کردند. سطوح پروتئین واکنشگرC و نیم رخ لیپیدی قبل و بعد از برنامه تمرینی اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t همبسته و t مستقل در سطح معنی داری 05/0P≤ استفاده شد.

    یافته ها

    پس از 10 هفته در گروه تمرین تناوبی با شدت بالا سطوح کلسترول (001/0=P)، (002/0=P) LDL و پروتئین واکنشگر C (001/0=P) کاهش معنی داری یافت. همچنین در این گروه HDL افزایش معنی داری یافت (001/0=P). در گروه تمرین هوازی با شدت متوسط پس از ده هفته تمرین تنها کلسترول کاهش معنی داری نشان داد (006/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از تحقیق حاضر به نشان داد ده هفته فعالیت ورزشی تناوبی با شدت بالا تغییرات برجسته ای در ترکیب بدن، نیم رخ لیپیدی و پروتئین واکنشگر C در دانشجویان دارای اضافه وزن به وجود می آورد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، نیم رخ لیپیدی، اضافه وزن، پروتئین واکنشگرC
  • فاطمه احمدی، الهام سیاسی*، کیومرث امینی صفحات 16-24
    زمینه

    ژنوم انتروکوکوس تعداد زیادی توالی تکراری‎ ‎ دارد که به طور تصادفی در طول ‏DNA‏ پراکنده شده اند. در‏ERIC-PCR‏ برای هر سویه یک الگوی مجزا به دست می آید و یک تایپ جداگانه در نظر گرفته می شود. ‏ژنوم پروکاریوتی و یوکاریوتی شامل توالی های تکراری است که نسبتا کوتاه و غیر کد دهنده هستند. آغازگرهای BOX-PCR و ERIC-PCR مکمل این توالی های تکراری هستند و اجازه می دهد تا اتصال اختصاصی انجام گردد و الگوهای منحصر به فرد اثر انگشتی BOX-PCR و ERIC-PCR با قابلیت تولید مجدد فراهم شود.

    روش کار

    در‎ ‎این‎ ‎مطالعه‎ ‎مقطعی-توصیفی، بر‎ ‎اساس‎ ‎مطالعات قبلی‎ ‎و‎ ‎سطح‎ ‎اطمینان‎ ‎‏95%‏‎ ‎با‎ ‎استفاده‎ ‎از‎ ‎فرمولn= z2P(1-P)/d2‎‏ و‎ ‎خطای‎ ‎قابل‎ ‎قبول 05/0، تعداد 60 سویه انتروکوک فکالیس از نمونه های بالینی جمع آوری و در شرایط استریل بر روی محیط KFآگار کشت و مدت 24 ساعت در حرارت 37 درجه سانتی گراد گرم خانه گذاری و به وسیله تست های بیوشیمیایی نمونه های انتروکوک فکالیس تعیین هویت شدند. DNA نمونه ها استخراج و آزمایش BOX-PCR وERIC-PCR صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج آزمون BOX-PCR و آنالیز دندوگرام نشان داد که، تمامی سویه ها در سطح تشابه 58 درصد به 25 کلاستر مجزا قابل تمایز بودند. هم چنین نتایج آزمون ERIC-PCR نشان داد که تمامی سویه ها در سطح تشابه 58 درصد به 15 کلاستر مجزا تفکیک شدند.

    نتیجه گیری

    انگشت نگاری مولکولی توسط روش BOX-PCR دارای قدرت تفریق و تمایز بسیار مناسب تری نسبت به ERIC-PCR، جهت تایپینگ جدایه های باکتری ها می باشد و دارای کاربرد فراوان در مطالعات اپیدمیولوژی و ردیابی منبع عفونت و تاکسونومی هستند.

    کلیدواژگان: انتروکوک فکالیس، BOX-PCR، ERIC-PCR، پلی مورفیسم
  • مریم جان بزرگی، مژده خواجه لندی* صفحات 25-33
    زمینه

    تغییرپذیری زیادی در پاسخ کورتیزول و تستوسترون به روش های مختلف تمرین ورزشی وجود دارد. از جمله روش تمرین ورزشی که امروزه مورد توجه قرار گرفته است، تمرینات همراه با محدودیت جریان خون است. از این رو هدف مطالعه حاضر مقایسه تغییرات سطوح سرمی تستوسترون و کورتیزول متعاقب تمرین مقاومتی با و بدون محدودیت جریان خون در ورزشکاران دختر بود. روش کار: 30 دختر ورزش کار با دامنه سنی 30-23 سال به طور تصادفی به سه گروه: تمرین مقاومتی سنتی، تمرین مقاومتی همراه با محدودیت جریان خون و کنترل تقسیم شدند. تمرین با یک ست 30 تکرار شروع و با دو ست تکرار تا حد خستگی پایان یافت. نمونه گیری خونی برای اندازه گیری سطوح هورمون تستوسترون و کورتیزول قبل و بلافاصله پس از اتمام تمرین صورت گرفت. آزمون تی وابسته برای مقایسه درون گروهی، آزمون تحلیل واریانس یک راهه برای مقایسه بین گروهی استفاده گردید. یافته ها: نتایج حاکی از عدم افزایش معنادار هورمون تستوسترون در مقایسه درون گروهی و بین گروهی بود (724/0 =P). هم چنین میزان کورتیزول فقط در گروه بدون انسداد نسبت به پیش آزمون افزایش معنادار داشت (001/0 =P)، اما در مقایسه بین گروهی هر دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری در سطوح سرمی هورمون کورتیزول داشتند (002/0 =P). نتیجه گیری: به نظر می رسد برای ورزشکارانی که در مرحله بازتوانی هستند و توانایی بلند کردن وزنه سنگین را ندارند می توان تمرینات همراه با محدودیت جریان خون با شدت پایین را با تمرینات بدون انسداد با شدت بالا جایگزین کرد.

    کلیدواژگان: تستوسترون، کورتیزول، محدودیت جریان خون، ورزشکار
  • زینب خانجانی، تورج هاشمی، مجید محمود علیلو، پریا فاروقی* صفحات 34-43
    زمینه

    اختلال موکنی و کندن پوست کندن اجباری و مزمن پوست و مو است که در پژوهش حاضر سعی شده است تا اثربخشی درمان AEBT در بهبود نشانه های نوجوانان مبتلا به این اختلالات مورد بررسی قرار گیرد. این پژوهش دارای کد اخلاقی (IR.TBZMED.REC.1396.686) است.

    روش کار

    این پژوهش در چهارچوب طرح تک موردی با استفاده از طرح خطوط چندگانه پلکانی طی 10 جلسه همراه با پیگیری سه ماهه بر روی چهار بیمار (برای هر اختلال دو نفر) صورت گرفت .داده ها از طریق مقیاس های کندن پوست کتن، مقیاس موکنی و پرسش نامه میلواکی برای انواع کندن پوست و مو جمع آوری شد.

    یافته

    تحلیل داده ها با استفاده از نمودار چشمی، درصد بهبودی و اندازه اثر نشان داد که مداخله به عمل آمده تغییرات معنادار و قابل توجهی در کاهش نشانه های موکنی و کندن پوست اتوماتیک و متمرکز ایجاد کرده است و کاهش نشانه ها در دوره پیگیری سه ماهه حفظ شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که AEBT می تواند در درمان بیماران مبتلا به اختلال موکنی، کندن پوست موثر باشد و اثر درمانی تا سه ماه پیگیری ادامه یافتند.

    کلیدواژگان: اثربخشی، موکنی، پوست کنی
  • امیر خسروی* صفحات 44-55
    زمینه

    استفاده از یک وهله سونا جهت کاهش سریع وزن اثرات منفی چشم گیری بر سلامت می گذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر توان هوازی بیشینه، پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم مردان جوان ورزشکار متعاقب یک وهله سونای منتهی به کاهش 4 درصدی وزن بدن انجام شد.

    روش کار

    در یک مطالعه نیمه تجربی20 مرد جوان ورزشکار به ترتیب با میانگین سنی وزنی و درصد چربی بدن به طور تصادفی به دو گروه دارونما (10 نفر)، و مکمل (10 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه مکمل، عصاره زعفران را روزانه 5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 4 روز مصرف کردند و گروه دیگر نیز به همان میزان دارونما (لاکتوز) دریافت کردند. تمامی آزمودنی ها پس از 4 روز مکمل یاری، چهار درصد وزن بدن خود را با آب زدایی در سونای خشک از دست دادند. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدئید سرم آزمودنی ها طی سه مرحله (پایه، 4 ساعت قبل و بلافاصله بعد از سونا) و توان هوازی بیشینه در دو مرحله (یک هفته پیش و بلافاصله بعد از سونا) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس مکرر، تی وابسته و مستقل در سطح معناداری کمتر از 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که متعاقب سونای خشک توان هوازی بیشینه هر دو گروه به طور معنی داری کاهش نشان داد (05/0P <). هم چنین میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدئید سرم گروه کنترل به طور معنی داری به ترتیب کاهش و افزایش نشان داد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق مصرف عصاره زعفران منجر به بهبود ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم شد و از افزایش معنی دار مالون دی آلدئید سرم پس از سونا جلوگیری کرد. با این وجود مصرف عصاره زعفران در جلوگیری از کاهش توان هوازی بیشینه متعاقب سونا تاثیر معنی داری نداشت.

    کلیدواژگان: پراکسیداسیون لیپیدی، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، زعفران، توان هوازی بیشینه، سونا
  • زهرا رخشیدن، محمد ضعیفی زاده*، بهاره پهلوان صفحات 56-64
    زمینه

    سرطان پروستات شایع ترین سرطان بدخیم در مردان است. شناخت ماهیت و روند سرطان و مکانیزم های مهار آن همواره از موضوعات مهم و مطرح در علم می باشد. هدف از این پژوهش بررسی مکانیزم اثر اولئوروپین موجود در عصاره زیتون بر روی میزان بیان پروتئین های رده سلولی سرطانی پروستات LNcap می باشد.

    روش کار

    آزمون زنده مانی (MTT) در 8 سطح اولئوروپین ppm 2500 و1250، 625، 312، 156، 78، 39 و 19 در رده ی سلولی LNcap، در قالب طرح CRD اعمال و آنالیز پروتئومیکس مقایسه ای افتراقی انجام شد. نتایج الکتروفورز دو بعدی برای پروتئین های افتراقی از طریق MS- MALDI-TOF-TOF و Align آن ها در Database Mascot مورد شناسایی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج آزمون زنده مانی نشان می دهد اولئوروپین زیتون می تواند رشد سلول های سرطانی LNCap را کنترل و میزان گردشدگی سلول ها را افزایش دهد. بیشترین میزان این کنترل رشد در غلظت ppm 625 بوده است که در این دز بیشترین القای اپاپتوز اتفاق افتاده بود. پروتئین های GSTP1 و DMNT1 به عنوان پروتئین های افتراقی در اثر تیمار با اولئوروپین نسبت به شاهد شناسایی شدند، به طوری که با اعمال تیمار ppm625 اولئوروپین پروتئین DNMT1 نسبت به نمونه شاهد کاهش بیان (Down Regulate) و GSTP1 افزایش بیان (Up Regulate) داشت.

    نتیجه گیری

    اولئوروپین از طریق اعمال تغییر بر بیان پروتئین ها، افزایش بیان ژن های آنتی اکسیدان، بیان برخی فاکتور های رونویسی، هدایت سلول ها به مسیر اپاپتوز و کاهش فعالیت های متاستازی، در مهار سلول های سرطانی پروستات رده LNcap موثر بوده است.

    کلیدواژگان: سرطان پروستات، اولئوروپین، پروتئومیکس، پروتئین های افتراقی
  • محمد شادی، حمیدرضا حیدری، بابک الیاسی فر، آزیتا دیلمقانی* صفحات 65-71
    زمینه

    یکی از منابع مهم برای تولید آنزیم ها باکتری ها هستند. مطالعه اخیر با هدف جداسازی و غربالگری مولکولی باکتری های نمک دوست تولید کننده آنزیم های آمیلاز، لیپاز و پکتیناز از خاک شور مرکز ایران انجام گرفته است.

    روش کار

    در این مطالعه از خاک شور حاج علی گول و بیارجمند استان سمنان نمونه برداری شد. جهت جداسازی باکتری های مولد آمیلاز، لیپاز و پکتیناز از محیط کشت اختصاصی هرکدام از آنزیم ها استفاده شد. فعالیت آنزیمی باکتری ها براساس تشکیل هاله شفاف یا ایجاد رسوب در اطراف کلنی ها پس از اضافه کردن معرف های مربوطه مشخص گردید. جدایه ها با فعالیت آنزیمی آمیلازی، لیپازی و پکتینازی با استفاده از روش تعیین توالی16S rRNA شناسایی شدند.

    یافته ها

    از هفت نمونه باکتری جدا شده از خاک، 4 باکتری با فعالیت آمیلاز، 6 باکتری با فعالیت لیپازی و 3 باکتری با فعالیت پکتینازی جداسازی و شناسایی گردیدند. از این بین دو جدایه، هر سه نوع آنزیم را تولید می کند که بررسی های مولکولی این دو جدایه متعلق به جنسBacillus است. از طرف دیگر باکتری های نمک دوست تولید کننده آنزیم های آمیلاز و پکتیناز متعلق به جنس های Bacillus و Halobacillus و باکتری های تولید کننده لیپاز متعلق به جنس های Virgibacillus و Bacillus بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که باکتری های باسیلوس جداشده از خاک قادر به تولید هر سه آنزیم آمیلاز، پکتیناز و لیپاز هستند.

    کلیدواژگان: پکتیناز، آمیلاز، لیپاز، باکتری های نمک دوست
  • رضوانیه صالحی، رامین امیرساسان، جواد وکیلی، ناصر خضرلو، مریم اکبری* صفحات 72-79
    زمینه

    دیابت عارضه تهدید کننده سلامتی است که روز به روز در حال افزایش است و با عوارض قلبی-عروقی شدیدی همراه است و با کیفیت زندگی ارتباط معکوسی دارد. برای پیشگیری و درمان مشکلات ناشی از دیابت بویژه نارسایی قلبی راهکارهای متعددی مطرح شده است که یکی از آن ها فعالیت ورزشی در آب می باشد. لذا هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر 12 هفته تمرین در آب بر روی شاخص های دیابتی، عملکردی و کیفیت زندگی زنان دچار نارسایی قلبی می باشد.

    روش کار

    به همین منظور در یک طرح تحقیقی کارآزمای بالینی از بین زنان دیابتی مبتلا به نارسایی قلبی در محدوده سنی 45 تا 65 سال مراجعه کننده به مرکز درمانی شهید مدنی تبریز 32 نفر بصورت داوطلبانه انتخاب و در یکی از دو گروه همگن تمرین در آب و گروه کنترل قرار گرفتند. گروه تمرین در آب به مدت 12 هفته و هر هفته 3 جلسه 60 دقیقه ای تمرینات هوازی در داخل آب را با شدت درک فشار 4-6 اجرا کردند و گروه کنترل روند طبیعی فعالیت های روزمره را دنبال کردند. شاخص های دیابتی شامل قند خون ناشتا (FBS)، مقاومت به انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c)، آزمون عملکردی پیاده روی در مدت 6 دقیقه و پرسش نامه کیفیت زندگی (SF36) با بررسی دو مقوله جسمانی و روانی 48 ساعت قبل از شروع و بعد از اتمام پروتکل تمرینی از آزمودنی ها اخذ شد. برای تحلیل داده ها از آزمون کلموکروف اسمیرنف، انوای 2*2 و تی مستقل در سطح معنی داری 05/0 =α استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد بعد از 12 هفته تمرین در آب در شاخص های FBS (007/0=p)،HbA1c (012/0=p)، آزمون عملکردی 6 دقیقه پیاده روی (000/0=p)، محدودیت نقش مربوط به مشکلات هیجانی (01/0=p)، انرژی/خستگی (04/0=p) و مقوله مسایل روانی (002/0=p) و مقوله مسائل جسمانی (036/0=p) تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده شد؛ اما در دیگر شاخص های کیفیت زندگی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که انجام فعالیت های ورزشی در داخل آب به عنوان یک روش ایمن و موثر می تواند در بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت و همچنین بهبود کارایی عملکردی این بیماران مفید باشد.

    کلیدواژگان: دیابت، فعالیت ورزشی هوازی، آب، کیفیت زندگی، عملکرد حرکتی، نارسایی قلبی
  • الهام صفاری، محمدعلی نصیری خلیلی*، جلیل فلاح مهر آبادی صفحات 80-88
    زمینه

    استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها عامل ایجاد جهش در میکروارگانیسم بوده و باعث ظهور میکروارگانیسم های جدید و مقاوم به آنتی بیوتیک های رایج می شود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر سینرژیسمی (هم افزایی) آنتی باکتریایی اسانس گیاه آرتمیزیا کوتنسیس و آنتی بیوتیک ایمی پنم روی ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه آن با آنتی بیوتیک های رایج درمانی می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه که به روش In vitro انجام شد، از اسانس آرتمیزیا کوتنسیس به تنهایی و در ترکیب با آنتی بیوتیک های استاندارد جهت ارزیابی خاصیت آنتی باکتریایی آن ها استفاده شد.

    یافته ها

    طبق یافته های حاصل از این مطالعه ترکیب اسانس گیاهی درمنه کوتنسیس با آنتی بیوتیک ایمی پنم منجر به اثر سینرژیسمی در بیشتر موارد می شود. به طوری که در بررسی سینرژیسمی با تزریق یک چهارم از آنتی بیوتیک، رشد باکتری مهار و مانع از ایجاد کلنی گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که ترکیب اسانس و آنتی بیوتیک می تواند در مبارزه علیه میکروارگانیسم های مقاوم مفید باشد.

    کلیدواژگان: آنتی باکتریال، اسانس، ایمی پنم، درمنه کوتنسیس، سودوموناس آئروژینوزا، سینرژیسم
  • جواد طلوعی آذر، غفور غفاری، اصغر توفیقی* صفحات 89-99
    زمینه

    بهترین راه پیشگیری از پوکی استخوان در سالمندی جلوگیری از کاهش تراکم استخوانی و تلاش در جهت حفظ آن در سنین جوانی و میانسالی است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، تعیین تاثیر هشت هفته تمرین هوازی در آب بر شاخص های تشکیل و متراکم کننده استخوان در مردان میانسال دارای اضافه وزن بود.

    روش کار

    در یک مطالعه نیمه تجربی 24 مرد دارای اضافه وزن (25BMI≥) 45 تا 55 ساله به صورت فراخوان عمومی، از میان 70 داوطلب جهت شرکت در این مطالعه، به طور تصادفی انتخاب و پس از دارا بودن شرایط لازم به دو گروه تجربی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل تمرینات هوازی در آب با شدت 45 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 8 هفته بود. نمونه های خونی قبل و بعد از تمرین جهت اندازه گیری متغیرهای سرمی گرفته شد.

    یافته ها

    تفاوت معناداری بین مقادیر پیش آزمون و پس آزمون تراکم استخوان ران، استئوکلسین و پاراتورمون سرم در گروه تجربی مشاهده شد (05/0p<) در حالی که این تفاوت برای مقادیر پیش و پس آزمون این متغیرها در آزمودنی های گروه کنترل معنادار نبود (05/0 p>). همچنین فعالیت ورزشی؛ میانگین تغییرات تراکم استخوان ران، سطح استئوکلسین و پاراتورمون سرم در گروه تجربی را در مقایسه با گروه کنترل به شکل معناداری افزایش داد (05/0p<).

    نتیجه گیری

    جهت جلوگیری از بروز پوکی استخوان و کاهش تراکم استخوانی ناشی از افزایش سن، تمرینات ورزشی هوازی در آب به افراد میانسال دارای اضافه وزن پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی در آب، تراکم استخوان، استئوکلسین، پاراتورمون، مردان میانسال
  • شهرام قاسم بگلو، نیکزاد شهیدی*، رضا بهمن صفحات 100-105
    زمینه

    گرفتگی بینی یکی از علل شایع مراجعه ی بیماران می باشد که شایع ترین علت ساختاری آن انحراف سپتوم بینی می باشد. به همین علت جراحی اصلاحی انحراف سپتوم (سپتوپلاستی)، سومین پروسیجر شایع سر و گردن می باشد. استفاده از اسپلنت یکی از شایع ترین روش های بعد جراحی برای جلوگیری از چسبندگی، تسریع بهبود مخاط و حمایت سپتوم می باشد. با این وجود برخی مطالعات نشان دهنده ی افزایش احتمال بروز خون ریزی، اختلالات خواب، احساس ناراحتی، PND و عفونت و پرفوراسیون در بیمارانی که از اسپلنت استفاده شده می باشد. این مطالعه جهت مقایسه عوارض عمل سپتوپلاستی با و بدون گذاشتن نازال اسپلنت طراحی و انجام گردید. روش کار: در مطالعه ی کار آزمایی بالینی حاضر، 48 نفر از بیماران کاندید سپتوپلاستی بستری شده در بیمارستان امام رضا (ع) در نیمه دوم سال 1394 وارد مطالعه شدند. این تعداد به دو گروه مساوی مداخله (بدون اسپلینت) و شاهد (اسپلنت) تقسیم شدند. این دو گروه 2 هفته بعد از عمل از لحاظ تشکیل سوراخ شدگی سپتوم، هماتوم و درد مورد بررسی قرار گرفتند. تمام اطلاعات جمع آوری شده و داده های مورد مطالعه مورد تحلیل و آنالیز قرار گرفت و میزان خطای کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید. یافته ها: میانگین سنی بیماران مورد ارزیابی 7/6±65/27 سال و نسبت جنسی بیماران 4/1:1 بود. شدت درد بر اساس VAS و VRS در گروه مداخله (بدون اسپلنت) کمتر بود (01/0P<). درمورد فراوانی سردرد، اختلالات خواب، خون ریزی و اپیفورا پس از جراحی در دو گروه مورد بررسی تفاوت معنی داری دیده نشد. در هیچ یک از گروه های مورد مطالعه عفونت، هماتوم و سوراخ شدگی دیواره ی بینی ثبت نگردید. نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر می توان به این نتیجه دست یافت که نه تنها عوارض ناشی از عدم استفاده از اسپلنت در بیمارانی که تحت سپتوپلاستی قرار گرفته اند بیشتر نمی باشد، بلکه میزان درد بعد از عمل در این بیماران به طور معنی داری کمتر می باشد. بنابراین می توان به این نتیجه دست یافت که در بیمارانی که سپتوپلاستی به تنهایی صورت می گیرد، می توان از اسپلنت استفاده نکرد.

    کلیدواژگان: اسپلنت، سپتوپلاستی، عوارض
  • اعظم موسوی سهروفروزانی، فهیمه اسفرجانی، فرزانه زینلی* صفحات 106-114
    زمینه

    آنزیم های کبدی به عنوان نشانگر اختلال عملکرد کبد استفاده می شوند که با خطر بیماری های قلبی در ارتباط هستند. این مطالعه به منظور مقایسه اثر بازتوانی ورزشی خانگی و بازتوانی در مرکز بر تغییرات آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی انجام شده است.

    روش کار

    در یک تحقیق نیمه تجربی، 40 بیمار با میانگین سنی 6.28±59 سال به صورت داوطلبانه در سه گروه بازتوانی ورزشی خانگی (13 نفر)، بازتوانی قلبی در مرکز (15 نفر) و کنترل (12 نفر) قرار گرفتند. قبل و پس از 2 ماه بازتوانی قلبی میزان آنزیم های کبدی (آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، لاکتات دهیدروژناز (LDH) و پروتئین فسفوکیناز (CPK)) اندازه گیری شد و داده ها با آزمون تحلیل کواریانس در سطح 05/0>P تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    در گروه بازتوانی در مرکز، پس از دو ماه مداخله، سطوح LDH و CPK کاهش داشت (05/0>P) و هیچ اختلاف معنی داری در سطوح AST، ALP و ALT مشاهده نشد. سطوح ALT نیز درگروه بازتوانی ورزشی خانگی کاهش معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    ممکن است بازتوانی از طریق افزایش برون ده قلبی، حساسیت انسولینی و بهبود پرفیوژن باعث کاهش برخی از آنزیم های کبدی شده باشد.

    کلیدواژگان: مراقبت خانگی، بازتوانی قلبی، آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینو ترانسفراز، بیماری عروق کرونری
  • پریسا نکته سنج اول، محمد ضعیفی زاده* صفحات 115-122
    زمینه

    خاموش شدن نسخه برداری در ارتباط با متیلاسیون نابجای پروموتور ژن های سرکوبگر تومور توسط آنزیم متیله کننده DNA (DNMT1) راه دیگری برای ایجاد و توسعه سرطان پروستات می باشد. قره قاط با نام علمی Vaccinium arctostaphylos دارای ترکیبات پلی فنلی و آنتوسیانین است که می تواند به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی در تیمار سرطان پروستات مورد بررسی قرار گیرد.

    روش کار

    سلول های تهاجمی رده سرطانی پروستات انسانی (PC3) با غلظت های مختلف از عصاره میوه قره قاط (156، 312، 625،1250 و 2500 میکروگرم بر میلی لیتر) تیمار گردید. میزان بیان ژن DNMT1 با روش Q-RT-PCR و میزان مهار رشد سلول های PC3 با آزمون MTT در دو فاصله زمانی 24 و 48 ساعته ارزیابی گردید.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد که میزان بیان ژن DNMT1 در رده سلولی PC3 تیمار شده با عصاره قره قاط نسبت به حالت کنترل کاهش معناداری داشته است (001/0>p). از طرفی معلوم شد که عصاره قره قاط می تواند به طور معناداری باعث مهار رشد سلول های سرطانی شود (001/0>p). در کل درصد مهار نسبی در هیچ کدام از غلظت ها به پایین تر از 99 درصد نرسید. بیشترین میزان کاهش بیان نسبی مربوط به غلظت 625 بود.

    نتیجه گیری

    گیاه قره قاط می توان به عنوان منبع آنتی اکسیدان های طبیعی برای پیشگیری و حتی درمان سرطان پروستات انسانی مورد آزمایش و ارزیابی کلینیکی قرار داد تا شاید بتوان قدمی در راه پیشگیری و مبارزه با سرطان پروستات برداشت.

    کلیدواژگان: DNMT1، Q-RT-PCR، سرطان پروستات
|
  • Bahman Ebrahemi Torkmani, *Marefat Siahkouhian, Mahdi Jafarlu Pages 7-15
    Background

    The cardio-vascular diseases have an inflammatory background and systemic inflammation has the key role in the development of atherosclerosis and this factor may specially increase cardiovascular problems in overweight and obese people. The aim of this study was compares the effects of ten weeks High Intensity Interval (HIIT) training and moderate intensity aerobic training (MIAT) on some cardiovascular risk factors in overweight inactive men.

    Methods

    Nineteen overweight men (with an average age of 24.12 ± 1.42 and body mass index 27.27 ± 0.94 kg / m2) voluntarily participated in this study and were randomly divided to 2 Groups: Group A (HIIT) and Group B (MIAT). Subjects performed training programs for 10 weeks, 3 sessions per week. The levels of C-reactive protein and lipid profile were measured before and after 10 weeks of training programs. For statistical data analysis, independent and paired t tests were used and considered significant at a p≤0.05.

    Results

    After 12 weeks of High Intensity Interval training, levels of cholesterol (P=0.001), LDL (P=0.002) and CRP (P=0.001) were significantly reduced and HDL level increased significantly (P=0.001), In MIAT training group, only a significant reduction in cholesterol was found (P=0.006).

    Conclusion

    The ten weeks HIIT training can cause favorable changes in body fat percentage, lipid profile and CRP level in overweight students.

    Keywords: High-intensity interval training, Lipid profile, Overweight, C-reactive protein
  • Fatemeh Ahmadi, Elham Siasi*, Kumarss Amini Pages 16-24
    Background

    The genome of Enterococcus has a large number of repetitive sequences that are randomly distributed over DNA. In ERIC-PCR, a separate pattern is obtained for each strain and is considered a separate type. Prokaryotic and eukaryotic genomes include dispersed repeat sequences that are relatively short non-coding, and dispersed in the bacterial genome. BOX-PCR and ERIC-PCR primers are complementary to these repeat sequences and allow for dedicated binding and unique BOX-PCR fingerprint patterns and ERIC-PCR with reproducibility capability.

    Methods

    In this cross-sectional descriptive study, based on previous studies and 95% confidence level using the formula n = z2P (1-P)/d2 and acceptable error 0.05, total of 60 Enterococcal Faecalis strains were cultured from sterile specimens on KF agar medium and incubated at 37°C for 24h and were identified by biochemical tests of suspected Enterococcal Faecalis. DNA samples were extracted and BOX-PCR and ERIC-PCR tests were performed.

    Results

    All strains were distinguished in 25 distinct clusters at the level of similarity of 58%. Also, by analyzing the ERIC-PCR results, all strains were segregated into 15 separate clusters at a similar level of 58%.

    Conclusion

    Molecular fingerprinting with BOX-PCR has a better subtraction and differentiation than ERIC-PCR for typing bacterial isolates and is widely used in epidemiological studies and trace source of infection and taxonomy.

    Keywords: Enterococcus Faecalis, BOX-PCR, ERIC-PCR, Polymorphism
  • Maryam Janbozorgi, Mojdeh Khajehlandi* Pages 25-33
    Background

    There is a great deal of variability in the response of cortisol and testosterone to different methods of exercise training. One of the methods of exercise that is considered today is the exercises with blood flow restriction. Therefore, this study aimed to compare the changes in hormonal levels of testosterone and cortisol following resistance training with and without blood flow restriction in female athletes.

    Methods

    30 active females aged 23-30 years were randomly divided into three groups: traditional resistance training, resistance training with blood flow restriction and control. Training started with one set of 30 reps and ended with two sets repeated until exhaustion. Blood sampling prior to and immediately after exercise training took place to measure levels of testosterone and cortisol. T-test for comparison within group and one-way ANOVA was used to compare between groups comparison.

    Results

    Results showed no significant increase for testosterone levels in within and between groups comparison. (P=0/724). Also, cortisol levels were significantly increased only in group without blood flow restriction compared to the pre-test (P=0/001). But in between groups comparison, there was a significant increase in serum levels of cortisol in two training groups compared to the control group (P=0/002).

    Conclusion

    It seems that athletes who are in the rehabilitation phase and are not capable of lifting heavy weights, low intensity exercises with blood flow restriction can be replaced with without blood flow restriction exercises with high intensity.

    Keywords: Testosterone, Cortisol, Blood flow restriction, Athlete
  • Zeynab Khanjani, Touraj Hashemi, Majied Mahmoud Aliloo, Paria Faroughi* Pages 34-43
    Background

    Trichotillomania and skin picking appear to be compulsory and chronic. The present study attempts to investigate the effectiveness of this type of treatment in improving the symptoms of adolescents.

    Methods

    This study used single case design scheme of multi stepped on four patients (two patients for each disorder) with 10 sessions over the course of three month follow up. Data was gathering through Skin Picking, trichotillomania Scale, Milwaukee Inventory for Subtypes of Skin Picking and hair pulling.

    Results

    The intervention had significant effects in the reduction of symptoms of focused and automatic skin picking and trichotillomania and follow-up over three month revealed that the treatment effects were maintained.

    Conclusion

    The AEBT could be effective in treating patients with trichotillomania and skin picking, and follow-up over three month revealed that the treatment effects were maintained.

    Keywords: Effectiveness, Trichotillomania, Skin Picking
  • Amir khosravi* Pages 44-55
    Background

    The use of a single sauna for decreasing weight quickly has a significantly negative impact on the health. The present study aimed to investigate the effect of Saffron aqueous extracts on maximal oxygen uptake, serum lipid peroxidation and total antioxidant capacity of young men athlete following a single Sauna leads to a 4 percent body weight loss.

    Methods

    In a semi-experimental study twenty young athletic men were randomly divided into two equal groups of 1- control 2- supplement. Subjects in supplement group consumed 5 mg /kg/day of saffron for 4 days, whiles other group received the same amount of placebo (lactose). After four days of supplementation all subjects lost 4% of their body weight by dehydration in dry sauna. Serum total antioxidant capacity and malondialdehyde levels were measured in three stages, (baseline, and 4h before and immediately after sauna) and vo2 max was measured in two stages (1week before and immediately after sauna).

    Results

    The mean age, weight, and body fat were 22.60±0.98 years, 76.07±5.11 kg, and 18.06±1.64 percent, respectively. The vo2 max in the two groups after sauna significantly decreased (p=0/001). As well as total antioxidant capacity and malondialdehyde levels in the only control group after sauna significantly decreased and increased respectively (p=0/001).

    Conclusion

    It can be concluded that the use of saffron extract improved levels of serum total antioxidant capacity, and thereby it significantly prevented the increase of in serum malondialdehyde after sauna. However the uses of saffron extract no significant effect on prevented the decrease in vo2 max after sauna.

    Keywords: Lipid peroxidation, Total Antioxidant Capacity, Saffron, vo2 max, Sauna
  • Zahra Rakhshidan, Mohammad Zaefizadeh*, Bahare Pahlavan Pages 56-64
    Background

    Prostate cancer is the most common cancer in men. Identification of cancer nature, progress and the mechanism of its inhibition have been always scientific important issues. The aim of this study was to analyze the effect of olives Oleuropein particles on protein expression levels in prostate cancer cell line, LNcap.

    Methods

    Survival test (MTT) has been applied in 8 concentrations of Oleuropein: 19, 39, 78, 156, 312, 625, 1250, and 2500 in LNcap cell line, as well differential comparative proteomics analyses has been performed. Two dimensional electrophoresis results in relation to differential proteins have been identified by MS- MALDI-TOF-TOF approach, as their aligns have been recognized in Mascot Database.

    Results

    Survival test demonstrates that olive Oleuropein controled LNCap cells growth and increased their roundness. LNCap cells have most been controlled in 625ppm concentration. GSTP1and DMNT1proteins have been identified as differential proteins in Oleuropein treated samples. Where comparing to controls, DMNT1 had been downregulated. On the other hand GSTP1 had been upregulated in 625 ppm Oleuropein treated samples.

    Conclusion

    Oleuropein may be effective for inhibition of prostate cancer cells in LNcap cell line, by affecting protein expression, antioxidant genes expression, some transcriptional factors expression in relation with cells leading toward apoptosis direction, and metastasis activity reduction.

    Keywords: Prostate Cancer, Oleuropein, Proteomics, Differential Protein Expression
  • Mohammad Shadi, Hamidreza Heydari, Babak Elyasifar, Azita Dilmaghani* Pages 65-71
    Background

    Bacteria are one of the important sources of producing enzymes. The aim of this study was to the isolate the halophilic bacteria producing amylase, lipase and pectinase from saline soil of the center of Iran.

    Methods

    In this study, soil samples were collected from Dagh Biarjmand and Haj Aligholi in Semnan province. At first, isolated halophilic bacteria were cultured and screened for producing of hydrolytic enzymes including amylase, lipase and pectinase using enzyme-specific media. The enzymatic activities of isolates were recognized by induction of growth inhibition zone and/or precipitation around colonies after addition of related indicators. Afterward, enzyme positive isolates were identifies using the 16S rRNA sequencing.

    Results

    Out of 7 bacterial isolates, 4 bacteria with amylase activity, 6 bacteria with lipase activity and 3 bacteria with pectinase activity were recognized and identified. Results showed that 2 isolates with the ability of producing all three types of enzymes belong to Bacillus genus using molecular identification methods. Furthermore, the halophilic bacteria producing amylase and pectinase were belonging to Bacillus and Halobacillus genera. Besides, bacteria producing lipase belonged to Bacillus and Virgibacillus genera.

    Conclusion

    The Bacillus bacteria isolated from the soil can produce all three amylase, pectinase and lipase enzymes.

    Keywords: Pectinase, Amylase, Lipase, Halophilic bacteria
  • Rezvanieh Salehi, Ramin Amirsasan, Javad Vakili, Naser Khezerlu, Maryam Akbari* Pages 72-79
    Background

    Diabetes mellitus (DM), as an increasing health problem worldwide, can be associated with severe cardiovascular complications. The quality of life is adversely affected by type 2 diabetes and there were proposed different methods for prevention and treatment of diabetic induced problem. The aim of this study was to investigate effect of 12 weeks of aquatic aerobic exercises on motor performance and quality of life in diabetic female patients with heart failure.

    Methods

    In this randomized clinical trial, 36 diabetic women with heart failure referring to Tabriz Madani hospital voluntarily participated in this study and assigned to one of two groups: control(n=18) and experimental (n=18) group. Aquatic exercises were carried out under the supervision of an aquatic expert three sessions a week for 12 weeks, each session lasting 60 minutes with intensity of 4-6 in RPE Borg classification. Patients in the control group continued their normal daily living activities. Quality of life and motor performance were assessed using SF-36 questionnaire and 6 min walking test (6MWT). Blood sampling was gathered 48 h before and after training protocol for analyzing diabetic indexes such as fasting blood sugar (FBS), insulin resistance, Glycosylated hemoglobin (HbA1c). The obtained data were analyzed using SPSS-18, ANOVA 2*2 and independent T tests at the significant level α <0.05.

    Results

    After intervention, there were significant differences in FBS (P=0/007), HbA1c (p=0/012), 6MWT (P=0/000) and subscales of quality of life such as role limitations due to emotional problems (0/01), energy/fatigue (p=0/04), subtitle of physical health (p=0/036) and subtitle of psychological health (p=0/002) between experiment and control group.

    Conclusion

    The aquatic exercises, as a safe and effective exercise Method, could be helpful in improving the motor functions and quality of life of diabetic females with heart failures.

    Keywords: Aerobic Exercises, Diabetes Mellitus, Aquatic, Heart Failure, Quality of Life
  • Elham Saffari, Mohammad Ali Nasiri Khalili*, Jalil Fallah MehrAbadi Pages 80-88
    Background

    The widespread use of antibiotics is a cause of mutation in microorganisms and leads to the emergence of new micro organisms and resistance to common antibiotics. The purpose of this study is to investigate the synergistic effect of antibacterial synthetic essential oils of Artemisia quettensis and imipenem antibiotic on Pseudomonas aeruginosa isolated from clinical specimens and comparing it with conventional antibiotics.

    Methods

    In this in vitro study, Artemisia quettensis.podlech oil was used alone and combined used with standard antibiotics to evaluate their antimicrobial activities. The disk diffusion method was employed.

    Results

    The essential oil of the plants with antibiotics led to a synergistic effect in some cases, because of injecting a quarter of antibiotics inhibit the growth of bacteria and prevents the creation of the colony.

    Conclusion

    The combination of essential oils of the Artemisia quettensis with antibiotics may be useful in the fight against emerging microbial drug resistance.

    Keywords: Anti Bacterial, Artemisia Quettensis, Essence, Imipenem, Pseudomonas Aeruginosa, Synergy
  • Javad Tolouei ‌Azar, Ghafour Ghaffari, Asghar Tofighi* Pages 89-99
    Background

    Preventing the bone loss and trying to keep bones healthy at a young age are the best preventive options in order to manage osteoporosis in elderly. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of selected aquatic aerobic training on bone formation and density indices in overweight middle-aged men.

    Methods

    In a semi-experimental study, 24 overweight men (BMI≥25) with a range of 45 to 55 years old were selected randomly after a public call among 70 subjects. Participants were randomly divided into experimental (n=12) and control (n=12) groups. Training program included selected aquatic aerobic training with 45 to 65 percent of maximum heart rate lasting for 8 weeks. Blood samples were taken before and after exercise to measure serum variables.

    Results

    There was a significant difference between pre-test and post-test of femoral bone density, osteocalcin and serum parathormone in the experimental group (p< 0.05) while this difference was not significant for the pre and post-test values of these variables in the participants of the control group (p> 0.05). Also, exercise increases mean of changes in femur bone density, osteocalcin and parathormone levels significantly in the experimental group in comparison with the control group (p< 0.05).

    Conclusion

    Auatic aerobic training is recommended for overweight middle-aged individuals to prevent osteoporosis and reduce bone density associated with aging.

    Keywords: quatic Aerobic Training, Bone Density, Osteocalcin, Parathormone, Middle-Aged Men
  • Shahram Ghasembaglou, Nikzad Shahidi*, Reza Bahman Pages 100-105
    Background

    Nasal obstruction is one of the common problems of patients. The most common structural cause of it is septal deviation. Septoplasty is the third common head and neck procedure. Splint is one of the most commonly used surgical devices for septal support, prevent adhesion and accelerate mucus healing. However, some studies have shown increased incidence of epistaxis, sleep disturbances, discomfort, PND, infection and perforation in patients using splint. This study was designed to compare the complications of septoplasty with and without nasal splint.

    Methods

    In this study, 48 septoplasty candidates which admitted to Imam Reza Hospital during the second half of 2015 were enrolled. They were divided into two equal groups of intervention (suture) and control (splint). The two groups were evaluated for perforation, hematoma and pain, 2 weeks after surgery. All data was collected and analyzed.

    Results

    The mean age of the patients was 27.65 ± 6.7 years and the sex ratio was 1:1.4. The severity of pain was lower in the intervention group (without splint) based on VAS and VRS (P <0.01). There was no significant difference in the incidence of headache, sleep disturbances, epistaxis and epiphora after surgery in the two groups. Infection, hematoma and perforation of the nasal wall were not recorded in any of the studied groups.

    Conclusion

    The complications due to septoplasty in patients without splint are not more common and the amount of postoperative pain is significantly lower in these patients. Therefore, splint shouldn’t be used in patients who have septoplasty alone.

    Keywords: Splint, Septoplasty, Complications
  • Azam Moosavi Sohroforouzani, Fahimeh Esfarjani, Farzaneh Zeynali* Pages 106-114
    Background

    Liver enzymes are known markers for liver dysfunction which can be associated with the risk of heart disease. This study aimed to compare the effects of the home-based exercise rehabilitation and center-based CR on changes in liver enzymes of patients with heart failure.

    Methods

    In a semi-experimental study, 40 patients (mean age, 59 ± 6.28 years) voluntarily were divided into 3 groups: home-based exercise rehabilitation (n=13), centre –based CR (n=15) and control (n=12). Liver enzymes (Aspartat aminotransferaz (AST), Alanine aminotransferase (ALT, alkaline phosphatase (ALP), Lactate dehydrogenase (LDH) and Creatine phosphokinase (CPK)) were measured at baseline and after 2 months of CR. Data were analyzed using analysis of covariance (ANCOVA) in P < 0.05 level.

    Results

    For the centre –based CR group, the levels of LDH and CPK after 2 months were reduced (P<0/05), While there were no significant differences in AST, ALT and ALP levels. Levels of ALT significantly reduce in the home-based exercise rehabilitation group.

    Conclusion

    CR may have been reduce some of the liver enzymes through increased cardiac output and insulin sensitivity and improved perfusion.

    Keywords: Home Care Services, Cardiac Rehabilitation, Alkaline Phosphatase, Aspartate Aminotransferase, Coronary Artery Disease
  • Parisa Noktehsanj Avval, Mohammad Zaefizadeh* Pages 115-122
    Background

    Transcriptionally silencing is related to abnormal methylation of tumor suppressor gene promoters by the enzyme of DNA methylase (DNMT1) in an alternate way in prostate cancer development. Ghareghate (acciniumarctostaphylos) have polyphenols and anthocyanins which may be investigated as natural antioxidants in prostate cancer cells treating.

    Methods

    In this study human invasive prostate cancer cell lines (PC3) were treated with various concentrations (156, 312, 625, 1250, 2500 µg/ml) of Ghareghate fruit extractions. DNMT1 expression levels and inhibition rates were assessed after 24, 48 hours by Q-RT-PCR and MTT test respectively.

    Results

    DNMT1 expression rates in pc3 cell line which treated with Ghareghate extractions, reduced significantly comparing to control cells (p<0.001). Moreover it has demonstrated that Ghareghate extractions can significantly increase inhibition of cancer cells grow (p<0.001). The highest relative decrease of gene expression observed in 625µg/ml.

    Conclusion

    Ghareghat extractions can be used as an antioxidant recourse for the purpose of cancer therapy and prevention.

    Keywords: DNMT1, Methylation, Prostate Cancer